HAM BAL SÜZME ÇAM
BALI
HAM BAL NEDİR?
Bal beslenme, gelişme, metabolik aktivite ve sağlıklı bir
yaşam için gerekli bütün maddeleri içerisinde barındırmaktadır. Dolayısıyla
yetişkinler, çocuklar, gençler, sporcular ve ağır iş yapanlar için uygun ve
faydalı bir besindir. Bal zengin bir kimyasal içeriğe sahiptir. Yapısında doğal
olarak çeşitli proteinler, aminoasitler, çeşitli vitaminler: B vitaminleri, C
vitamini, niasin, pantotenik asit, riboflavin, çeşitli mineraller:
Kalsiyum(Ca), Bakır(Cu), Demir(Fe), Magnezyum(Mn), Fosfor(P), Çinko(Zn)
bulunur. Ayrıca fenolik bileşikler, antibiyotik fonksiyonu gören inhibin ve
mikro nutrientler (az bulunan besin maddeleri) bulunmaktadır. Arılar 1 kg bal
için 120-150 bin hektar boyunca yük taşırlar. 50 bin kilometre uçarlar ki, bu
dünyanın çevresini 1,25 defa dolaşmak demektir..
Çam balı çiçek balına oranla kıvamı bozulmadan ve
kristalleşmeden uzun süre saklanabilir. Rengi çiçek ballarının çoğundan daha
koyudur. Çam ballarının glikoz ve früktoz içeriği çiçek ballarına göre
düşüktür. Daha az tatlıdır, boğazda yakıcı bir his bırakmaz.
Türk Gıda Kodeksinin (TGK) 2020/7 sayılı Bal Tebliğinde yer
alan kaliteli bal standartlarına sahip olan AksuVital Ham Bal ürünleri
pastörize edilmez ve filtrelenmez.
Ticari amaçlarla uygulanan pastörize ve filtreleme işlemleri
balın içindeki yararlı mikroorganizmaların ve enzimlerin ölmesini ve halk
arasında şekerlenme olarak tabir edilen “kristallenme” olayının ortadan kaldırılmasını
ve polenlerin içinden ayrıştırılmasını sağlamak için uygulanmaktadır. Tamamen
doğal bal garantisi iddiası olan AksuVital Ham Bal ürünlerinde bu işlemlerin
hiç biri uygulanmaz. Böylece balın en doğal hali korunarak tam fayda sağlanır.
• Pastörize edilmediği ve polenleri filtre edilmediği için
“Ham Bal” yani işlenmemiş, doğal baldır.
• Marmaris ve çevresinden derlenen çam balıdır.
• Ürünümüze, bir çeşit ısıl işlem olan pastörizasyon
uygulanmaz.
• Polenlerin ayrılmasına sebep olacak şekilde filtrasyon
yapılmaz.
• Bu nedenle balın doğal yapısından kaynaklanan kristallenme
olabilir.
Türk Gıda Kodeksinin (TGK) 2020/7 sayılı Bal Tebliğinde yer
alan İletkenlik, prolin, früktoz, glukoz, sakkaroz, diastaz sayısı, HMF
esaslarına uygun olarak kavanozlanmaktadır.
Enerji ve besin öğeleri 100 g için Energy and nutrition facts per 100 g
Enerji 324kcal/1377.kj
Energy 324kcal/1377.kj
Yağ 0g Fat 0g
Karbonhidrat 81g
Carbohydrate 81g
Protein 0g Protein 0g
HAM BAL SÜZME ÇAM BALI TÜKETİM ÖNERİSİ
Yetişkinler için ikişer kaşık alınması tavsiye edilir.Bal
maskesi olarak kullanabilmeniz için bir adet yumurta ile bir yemek kaşığı balı
karıştırıp hassas ciltlere sürebilirsiniz.Ortalama 20 dakika sonra ılık su ile
temizlenmelidir.
1 yaşından küçük
bebekler ve arı ürünlerine alerjisi olanlara bal yedirilmemelidir.
Saklama Koşulları ve Raf Ömrü: Ürünün kalitesini korumak
için, ısı, ışık ve nemden uzakta, 20-25°C’lik oda sıcaklığında saklayınız.
Garanti bandı yırtılmış ürünleri satın almayınız.
Raf Ömrü: 2 yıldır.
- Üretim tesisimizde ISO 22000:2005, ISO 9001:2015 ve Helal
standartları uygulanmaktadır.
- Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği’ne uygundur.
- İşletme Kayıt No: TR-34-K-048026
Balın faydalarından yararlanmak için AksuVital ürünlerini
güvenle kullanabilirsiniz.
• ISO 22000:2005 kalite standartlarına uygundur,
• GDO içermez,
• Silikon içermez,
• Renklendirici içermez,
• Kaliteli, yüksek etken madde kullanılarak üretilir.
Etiketler: Ham Bal Süzme Çam Balı Aksuvital 640 gr