Keçi Boynuzu, ülkemizde Akdeniz ikliminin yaygın olduğu bölgelerde yetişen çekirdekli ve yassı bir yapıya sahip olan bir gıa olup, baklagiller ailesine yer alır. Keçi boynuzu aktarlarda sıkça karşılaştığımız ve bazen toz halinde bazen pekmezi bazense dalından koparılarak kurutulmuş biçimde satılan bir besindir. Keçi boynuzu ülkemizde bolca bulunmakla beraber tüketilmesinde bir çok rahatsızlığa iyi gelen bir mucizedir.
Keçi boynuzu özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıklarında midedeki şişliği aldığından tedavi edici bir özelliği vardır. Bunun yanında diş ve diş eti hastalıklarında, öksürük ve balgam sorunu olanlarda da fayda göstermektedir. Kansızlık sorunu yaşayanların keçi boynuzu pekmezi tüketmesi hem kanın temizlenmesi hem de kansızlığa iyi gelmesi açısından çok faydalıdır. Keçi boynuzu tozunun iştah açıcı özelliği de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra keçi boynuzunun hafıza güçlendirme ve dikkat sorununa da iyi geldiği bilinmektedir. Keçi boynuzu ara öğün olarak meyve ya da çerezin yanında atıştırabileceğiniz bir gıda olması yanında sıcak suyun içinde biraz parçalayarak da sıvı halde tüketmeniz de gerekmektedir. Kemik erimesi yaşayan kişilerin de keçi boynuzu tüketmesi bu sürecin yavaşlatılmasında yarar sağlar. Düzenli bir şekilde keçi boynuzu tüketirseniz akciğer kanserine yakalanma riskiniz de azalır.
Etiketler: Keçiboynuzu 1 kg (Yeni Mahsül), Doğal Keçiboynuzu, Harhup Kurusu, Keçiboynuzu Nedir, Keçiboynuzu Ne İşe Yarar, Keçiboynuzu Nasıl Kullanılır, Keçiboynuzu Fiyat