Mutfaklarımızın vazgeçilmez baharatlarından olan kimyon, baharat olarak kullanılmasının yanı sıra sağlığımız için donatılmış besin değerine sahiptir. Bu sayede hem damak tadımıza hizmet eder, hem de sağlığımıza. Kimyon, baharat olarak kullanımına ilaveten kimyon yağı da elde edilmektedir. Kimyon yaklaşık 2000 yıldır bilinmekte ve kullanılmaktadır. Kimyonun bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.
GENEL ÖZELLİKLER
Bilimsel adı Cuminum cyminum olan kimyon maydanozgiller ailesine mensuptur. Şemsiye şeklindeki çiçekleri 3- 5 parçalı, küçük, beyaz veya pembedir. Kimyon tohumları dikdörtgenimsi olup dereotu ve maydanoz gibi sarı- kahverengi renktedir. Kimyon bitkisi 30-50 cm’ ye kadar yükselebilmektedir. Kökleri dallanma özelliğine sahip ve bir yıllık otsu bitkidir. Doğu Hindistan Bölgesine ait olan çiçekli bitki keskin, acı ve sert olan tadı ile et yemeklerine doyulmaz lezzetler katmaktadır.
NOT: TOPTAN SATIŞIMIZ BULUNMAKTADIR 2126563602 DEN DETAYLI BİLGİ ALABİLİRSİNİZ
Etiketler: Kimyon Dökme 1kg, Kimyon Dökme, Kimyon Nedir, Kimyon Nerelerde Kullanılır