Çörek otu, Vatanı Türkiye olup buradan önce orta doğu ve kuzey Afrika ülkelerinde sonrada dünyanın hemen her yöresine yayılmıştır. Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinde kullanılmaktadır. Yağ asitleri bakımından oldukça zengindir. Çörek otu, Omega-3 yağ asitleri, nigellon, vitaminlerden; provitamin A, biotin, folasidi, B1, B2, B6, ve C vitamini, minerallerden; magnezyum, selen, çinko içerir.
Zencefil, Zencefilgiller familyasının örnek bitkisidir. Zencefilin B6 vitamini, C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, manganez ve lif açısından yüksek besin değerlerine sahiptir.
Tarçın, Defnegiller familyasındandır. Tarçının da başlıca bileşeni, uçucu bir yağ olan sinnamik aldehit’tir.
Etiketler: Çörekotu Kapsül ShiffaHome Nigella